Известие

Collapse
No announcement yet.

Информация за смяна на ремъци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Информация за смяна на ремъци

Здравейте колеги Интересува ме малко по подробна информация със снимков материал за смяната на ремъците и вариатора съответно. Ако има някаква тънкост при самото зацепване и свалянето на вариатора нека хората с опит и тези които са правили тази манипулация да споделят. Знам,че има доста писано,но не мога да добия пълна представа. Хубаво ще е да се опишат стъпките и тънкостите една по една със снимки. Благодаря предварително.
    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Колега, да не разочаровам, но мисля че едва ли ще има мега подробни разяснения.
    Принципно, тези които го правят както трябва, това им е професията и предполагам няма да си разкажат всичко....но това не е основния мотив, стъпките са ясни, а по-скоро че след това ако стане нещо и някой е следвал "интернет инструкциите" ...иди доказвай, че потребителя сам е збъркал.....ще излезе виновен майстора...

Трябват ти "пети" за зацепването иначе.
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

За петите е ясно задължителни са,но ми беше интересно просто стъпките какви са точно. Дано някой колега да се отзове
      ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Ще пробвам да ти обясня! Сваляш гумата,предпазната пласмаса,освобождаваж каналния ремък,сваляш шайбата на коляновия вал,след това минаваш горе,капак,бубини и свеща на пъви цилиндър,сваляш двете ролки на каналния,махаш капаците на ремаците-там си търсиш болтовете,прикарваш на горна мъртва точка на първи цилиндър с индикатор,освобождаваш ролката на двойно назъбения ремък и го махаш,отхлабваш обтяжната ролка на ангренажа и махаш ремака,сваляш паразитната ролка,махаш колелото на вариатора,ако го сменяш целия сваляш вала и го разглобяваш с помоща на менгеме,ако е само кит го разглобяваш на място,сваляш водната помпа и това е!! Зглобяваш по обратния ред!! Успех,ако закъсаш може да ми звъннеш,вече съм свикнал да обяснявам по телефона.
        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
        0899832271 Сашо

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...70&postcount=3
          В това ръководство е описано как се прави, но не те съветвам да го правиш сам.
          Върви при някого, на когото това му е професията, че да не стане някой сакатлък.

П.П.
          Бре, Лисан с едно изречение го е описал.
          Last edited by Fear; d.m.y г., 09:02.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
            За петите е ясно задължителни са,но ми беше интересно просто стъпките какви са точно. Дано някой колега да се отзове
            Ако решиш да я правиш сам ще помогна със петите да си свършиш работа но с друго не мога да помогна.
            поздрави
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
            X